Programi i Punesimit Profesional ne Canada – Ndryshimet

Propozimet mbi ndryshimin e rregullave te programit federal te punesimit profesional ose FSWP do te lejojne qe Kanadaja te perzgjedhe me mire punetore profesioniste te cilet do mund te pershtaten me mire kur te vijne ne Kanada.Me poshte jane disa nga propozimet mbi ndryshimin e rregullave te programit FSWP:

  • Gjuha do te jete faktori me i rendesishem seleksionues duke percaktuar nivel minimum te ri dhe duke rritur piket per zoterimin e gjuhes;
  • Fokusimin drejt imigranteve me moshe te re te cilet mund te krijojne me lehte eksperience Kanadeze dhe mund te qendrojne me gjate ne tregun e punes;
  • Rritjen e pikeve per eksperience pune Kanadeze dhe uljen e pikeve per eksperience te huaj pune;
  • Thjeshtesimin e punesimit te ndermjetesuar per te parandaluar abuzimin dhe mashtrimin por dhe duke ndihmuar punedhenesit te plotesojne stafin ne kohen e duhur; dhe
  • Dhenien e pikeve per aftesite e gjuhes se bashkeshortit te aplikuesit dhe per eksperience pune Kanadeze.

Nje propozim tjeter eshte njohja e Vleresimit te Diplomave – nje kerkese e detyrueshme qe aplikuesit e programit FSWP te kene shkollimin ne vendin e tyre te vleresuar sipas standartit Kanadez te shkollimit. Zyra e Imigracionit do te jape pike duke krahasuar shkollimin e aplikantit ne vendin e tij me ate Kanadez. Kjo nuk garanton qe aplikuesit do te licensohen te praktikojne nje profesion te rregulluar ne Kanada.

Kjo kerkese e re do te ndihmoje te ardhurit ne Kanada te bejne nje zgjedhje te informuara mbi imigracionin dhe ndertimin e karrieres ne Kanada.

Rregullat e reja pritet ne hyjne ne fuqi ne Janar te vitit 2013.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s