Studioj ne Kanada

Ka nje interes ne rritje per te studiuar ne Kanada nga studente prej te gjitha vendeve dhe nga Shqiperia sigurisht. Arsyeja lidhet me mundesite ekonomike qe ofron Kanadaj edhe per shume vite ne te ardhmen. Kjo perspektive ekonomike dhe pasurite qe ka Kanadaja ka sjell rritjen e investimeve nga shume kompani dhe kjo nga ana tjeter sjell kerkesa ne rritje per treg te kualifikuar pune.

Te diplomuarit ne Kanada kane fatin te futen ne tregun e punes duke perfituar nga mundesite qe jep ekonomia,  sistemi edukativ dhe rregullat e emigrimit. Studentet te cilet perfundojne edukimin ne Kanada kane perparesi dhe perfitojne nga politika favorizuese te emigracionit nga qeveria Kanadeze  e cila u jep mundesi punesimi dhe qendrimi ne Kanada nepermjet programeve te ndryshme te emigracionit.

Cdo vit aplikojne per te drejta studimi ne kolegjet dhe universitet Kanadeze rreth 170,000 studente nga e gjithe bota. Kerkesat per shkollim jane te larta pikerisht nga perparesite qe ofron sistemi Kanadez.

Rregullat e aplikimit prane zyres se emigracioit pas sigurimit te te drejtes se studimit sjellin veshtiresi per aplikuesit.  Aplikimi mund te refuzohet edhe kur ne dukje gjithcka eshte ne rregull. Nese deshironi konsulence per aplikimin lidhur me studimin ne Kanada me kontaktoni duke vizituar http://www.ddflegal.com.

Si fillim po sugjeroj kete nyje (link) http://www.ontario.ca/education-and-training/study-ontario-international-students. Informacioni i ofruar eshte i mjaftueshem per te kuptuar se cilat jane kriteret baze per cdo te interesuar qe deshiron te studioje ne Ontario, Kanada.

Kjo nyje http://www.tcu.gov.on.ca/eng/postsecondary/study/international/post.html ofron nje harte te vendodhjes se kolegjeve dhe universiteteve ne Ontario. Nese klikoni ne sejcilen prej tyre mund te kaloni ne websitin e kolegjit ose universitetit perkates dhe te merrni me shume informacion lidhur me programet dhe kriteret e aplikimit.

Disa nga kolegjet ose universitet kane reputacion ne tregun e edukimit dhe te punesimit. Ju mund te me kontaktoni per nje rekomandim lidhur se cilat kolegje ose universitete i pershateten me shume qellimit tuaj per te studiuar ne Kanada.

Vizitoni nyjen http://www.cicic.ca/475/ontario.canada

Eshte e rendesishme te theksohet qe procedura nga aplikimi deri ne miratimin e te drejtes se studimit mund te zgjase deri ne 9 muaj. Ne disa univesitete dhe kolegje ju nuk mund te aplikoni pas 1 Shkurtit per programet qe fillojne ne Shtator. Mbani gjithashtu parasysh se pas sigurimit te te drejtes se studimit ju duhet te aplikoni per vize studimi procedure e cila mund tju zgjase deri ne 6 muaj.

Per me shume informacion kontaktoni.

Advertisements

8 responses to “Studioj ne Kanada

 1. Petrit

  Pershendetje Daniel desha te pyes si mund te kontaktoj ne tel ose edhe qe mund te takohem ne Shqiperi kur vjen ti se jam i interesum per emigracion ne Canada me familje jam kater antar une gruja dhe dy femi.
  Ju pershendes pres pergjigjje nga ju

 2. DHURATA

  Peshendetje me quajne DHURATA SHEHU.jetoj ne kelcyre te permetit.ju lutem te me ndihmoni me nje vize pune familjare ne Alberta te Canadase.e theksoj Alberta sepse kam te njohur atje.momentalisht jam pa pune bashke me bashkeshortin tim,kemi nje vajze 5vjec.shtepi nuk kemi jemi me borxhe per kete ju lutem te me ndihmoni.kemi nje nivel te mire te anglishtes .ju lutem na e krijoni edhe ne mundesine per te emigrar ne menyre legale .ju faleminderit e te me falni qe u zgjatae

  • Ju mund te aplikoni sipas profesionit qe keni. Te njohurit tuaj ne Alberta mund tju ndihmojne per punesim. Procedurat e aplikimit mund ti beni pasi te keni siguruar oferte pune dhe une mund tju ndihmoj per aplikimin. gjithe te mirat

 3. Beonard

  Pershendetje Zoti Daniel Jam i diplomuar Inxhinier mekanik ne vitin ne UPT>,
  Beonardi

 4. Beonard

  Pershendetje Zoti Daniel Jam i diplomuar Inxhinier mekanik ne vitin 1998 ne UPT>,
  Beonardi

 5. Beonard

  Pershendetje Zoti Daniel Jam i diplomuar Inxhinier mekanik ne vitin 1996 ne UPT>,
  Beonardi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s